Reflektif Sosyal Bilimler Dergisi Lansman Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
Dergimizin yedinci sayısı lansman panelinin video kaydı: Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, kamuoyunda serbestçe araştırma yapmanın daha büyük bir küresel bilgi alışverişini desteklediği ilkesine dayanarak içeriğini anında açık erişim sunar. Derginin yayınlarında ambargo uygulanmaz. Gönderi ve kabul tarihleri, yayın tarihleriyle birlikte, her makale için PDF dosyada üzerinde verilir.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, Budapeşte Açık Erişim Girişimi’nin açık erişim tanımı çerçevesinde ve bilimsel etik ve kurallara uygun olarak atıf yapılması şartıyla, dergide yayınlanan hakem değerlendirmesinden geçmiş bilimsel literatürün, internet aracılığıyla; finansal, yasal ve teknik engeller olmaksızın, serbestçe erişilebilmesini, okunabilmesini, indirilebilmesini, kopyalanabilmesini, dağıtılabilmesini, basılabilmesini, taranabilmesini, tam metinlere bağlantı verilebilmesini, dizinlenebilmesini, yazılıma veri olarak aktarılabilmesini ve her türlü yasal amaç için kullanılabilmesini kabul eder.
Yayınlanan makalelerin yazarları telif hakkı sahibi olarak kalır ve üçüncü taraflara, makaleyi Creative Commons lisans sözleşmesine göre kullanma, çoğaltma ve paylaşma hakkı verir.
Yazarların makalelerini kurumsal arşivlerde depolamalarını teşvik eder.
Dergimizin yedinci sayısı lansman panelinin video kaydı: Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
Reflektif’in bu özel sayısında yoksulluğu çok boyutlu bir olgu olarak ele alan ve küresel krizlerin yarattığı dalgalanmalar sonucunda derinleşen eşitsizliklere odaklanan makalelere yer verilecektir. Makalelerin, kırılgan grupların (kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, mülteciler, engelliler gibi) yaşadıkları yoksulluk ve eşitsizlikleri tartışırken kesişimsellik ve yaşam seyri perspektiflerini dikkate alması ve disiplinler arası bir yaklaşım sergilemesi beklenmektedir. Ayrıca, makalelerin eğitim, sağlık, sosyal yardımlar gibi farklı kurumsal süreçlerde yaşanan eşitsizlikleri tartışmaya açarak, Türkiye refah devletinin krizini karşılaştırmalı bir yaklaşımla ele almaları beklenebilir.
Özel sayıda makalelerin odaklanabileceği sorular şu şekilde sıralanabilir:
Sayı Editörleri: Başak Akkan, Saniye Dedeoğlu, Pınar Uyan Semerci
Makale gönderimi için son tarih: 1 Nisan 2023