Reflektif Sosyal Bilimler Dergisi Lansman Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
Dergimizin yedinci sayısı lansman panelinin video kaydı: Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'ne yayımlanması için değerlendirilmek üzere gönderilen makaleler, daha önce herhangi bir ortamda yayınlanmamış veya herhangi bir yayın ortamına yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
Makalelerin yayıma kabul edilmesi durumunda ticari amaç da dahil olmak üzere ve aynı lisansı kullanılmak şartıyla, çalışmanın başka çalışmalarla birleştirilmesi, çalışmanın üzerine yeni bir çalışma yapılması ya da farklı düzenlemeler yapılmasına izin verilir.
Daha önce başka dergilerde, elektronik veya basılı ortamda yayınlanmış metinleri, resimleri, tabloları vb. kullanmak ve çoğaltmak için telif hakkı sahibinden imzalı izin almak yazarın sorumluluğundadır. İmzalı izin mektubu, imzalı ön yazı ile birlikte sunulmalıdır. Yazarların araştırmalarıyla ilgili olarak herhangi bir kurumdan aldıkları herhangi bir sponsorluğu veya desteği açıklamaları gerekmektedir.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'nde yayınlanan tüm yazıların telif hakları yazarlara aittir. Yazarların arşivleme hakları şu şekildedir:
- Yazar Sürümü: Kişisel web sayfalarında ve kurumsal akademik arşivlerde depolanabilir.
- Hakemden Geçmiş Sürüm: Yayınlandıktan sonra kişisel web sayfalarında ve kurumsal akademik arşivlerde depolanabilir.
- Yayınlanmış Sürüm: Yayınlandıktan sonra kişisel web sayfalarında ve kurumsal akademik arşivlerde depolanabilir.
Dergimizin yedinci sayısı lansman panelinin video kaydı: Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
Reflektif’in bu özel sayısında yoksulluğu çok boyutlu bir olgu olarak ele alan ve küresel krizlerin yarattığı dalgalanmalar sonucunda derinleşen eşitsizliklere odaklanan makalelere yer verilecektir. Makalelerin, kırılgan grupların (kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, mülteciler, engelliler gibi) yaşadıkları yoksulluk ve eşitsizlikleri tartışırken kesişimsellik ve yaşam seyri perspektiflerini dikkate alması ve disiplinler arası bir yaklaşım sergilemesi beklenmektedir. Ayrıca, makalelerin eğitim, sağlık, sosyal yardımlar gibi farklı kurumsal süreçlerde yaşanan eşitsizlikleri tartışmaya açarak, Türkiye refah devletinin krizini karşılaştırmalı bir yaklaşımla ele almaları beklenebilir.
Özel sayıda makalelerin odaklanabileceği sorular şu şekilde sıralanabilir:
Sayı Editörleri: Başak Akkan, Saniye Dedeoğlu, Pınar Uyan Semerci
Makale gönderimi için son tarih: 1 Nisan 2023