Reflektif Sosyal Bilimler Dergisi Lansman Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
Dergimizin yedinci sayısı lansman panelinin video kaydı: Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, yayın sürecinin her aşamasında etik davranış standartlarını benimsemeyi ve bunları yerine getirmeyi taahhüt etmektedir. Yayın Etik Komitesi (Committee on Publication Ethics - COPE) ve Açık Erişim Akademik Yayıncılar Derneği (Open Access Scholarly Publishers Association - OASPA) tarafından sağlanan genel etik yönergelerine sıkı bir şekilde bağlıdır. Bu yönergelerde belirtilen ilkelere ve genel yayın şartlarına bağlı olarak, mesleki ve etik standartlara göre editörler, hakemler ve yazarlar aşağıdaki sorumlulukları almalıdır. Yayın sürecinin düzgün ve etiğe uygun şekilde işlemesi bu sorumlukların yerine getirilmesine bağlıdır.
1. Editörlerin Sorumlulukları
1.1. Genel Sorumluluklar
1.2. Okuyucularla İlişkiler
1.3. Hakemlerle İlişkiler
1.4. Yazarlarla İlişkiler
1.5. Editörler Kurulu ile İlişkiler
İntihal ve Etik Dışı Davranışlar
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi’e gönderilen tüm makaleler basılmadan önce iThenticate yazılım programı ile taranmaktadır. Kabul edilen en yüksek benzeşim oranı %15'dir. Bu oranı aşan makaleler ayrıntılı olarak incelenir ve gerekli görülürse gözden geçirilmesi ya da düzeltilmesi için yazarlara geri gönderilir, intihal ya da etik dışı davranışlar tespit edilirse yayımlanması reddedilebilir.
Aşağıda etik dışı bazı davranışlar listelenmiştir:
Dergimizin yedinci sayısı lansman panelinin video kaydı: Kent Hakkı, Kamusal Alan, Feminist Şehircilik
Reflektif’in bu özel sayısında yoksulluğu çok boyutlu bir olgu olarak ele alan ve küresel krizlerin yarattığı dalgalanmalar sonucunda derinleşen eşitsizliklere odaklanan makalelere yer verilecektir. Makalelerin, kırılgan grupların (kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, mülteciler, engelliler gibi) yaşadıkları yoksulluk ve eşitsizlikleri tartışırken kesişimsellik ve yaşam seyri perspektiflerini dikkate alması ve disiplinler arası bir yaklaşım sergilemesi beklenmektedir. Ayrıca, makalelerin eğitim, sağlık, sosyal yardımlar gibi farklı kurumsal süreçlerde yaşanan eşitsizlikleri tartışmaya açarak, Türkiye refah devletinin krizini karşılaştırmalı bir yaklaşımla ele almaları beklenebilir.
Özel sayıda makalelerin odaklanabileceği sorular şu şekilde sıralanabilir:
Sayı Editörleri: Başak Akkan, Saniye Dedeoğlu, Pınar Uyan Semerci
Makale gönderimi için son tarih: 1 Nisan 2023