The Duke (2020): Yerel Çerçeveleme, Küresel Ağ Kurma
DOI:
https://doi.org/10.47613/reflektif.2025.220Anahtar Kelimeler:
yerelleşme, gündelik hayat, mizah, Kuzey İngilizlilik, taktikÖzet
Bu makale Goya’nın Wellington Dükü tablosunun çalınması hikayesini Newcastle’da yerel olarak çerçevelenen ağ bağlantılı bir anlatı olarak analiz etmektedir. Filmin Kuzey’i ve Kuzey İngilizliği (mizah kullanarak) nasıl temsil ettiğini ve mizah ve hiciv yoluyla Kuzeyli stereotipini nasıl yapıbozuma uğrattığını açıklamaktadır. Kuzey’in filmin sanatsal, felsefi ve etiko-politik sorunsalını (gündelik hayat sistemlerin kıskacından nasıl kurtulabilir?) ifade ettiği bir coğrafi ve kültürel bir alan olarak nasıl inşa edildiğini sorgulamaktadır. Makale bu soruyu Michelle De Certeau’nun taktik ve strateji teorisiyle ilişkilendirerek tartışmaktadır.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2025 Ebru Çiğdem Thwaites Diken

Bu çalışma Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License ile lisanslanmıştır.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'ne yayımlanması için değerlendirilmek üzere gönderilen makaleler, daha önce herhangi bir ortamda yayınlanmamış veya herhangi bir yayın ortamına yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
Makalelerin yayıma kabul edilmesi durumunda ticari amaç da dahil olmak üzere ve aynı lisansı kullanılmak şartıyla, çalışmanın başka çalışmalarla birleştirilmesi, çalışmanın üzerine yeni bir çalışma yapılması ya da farklı düzenlemeler yapılmasına izin verilir.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'nde yayınlanan çalışmaların telif hakları yazarına aittir. Yazarlar çalışmalarını çoğaltmak ve yaymakta özgürdür.