Direniş Anlatıları
Seks Ticaretinde Şiddet ve Müzakere
DOI:
https://doi.org/10.47613/reflektif.2021.16Anahtar Kelimeler:
Seks ticareti, anlatılar, kriminalizasyon, kurtarma ve rehabilitasyon, şiddet, toplumsal hareketlilik, güçlendirmeÖzet
Bu makale Hindistan Kalküta bölgesindeki seks işçilerinin süregelen zorluklara karşı direniş eylemlerine ve isyanlarına odaklanıyor. Sek işçilerinin anlatıları birkaç tema etrafında bir araya geliyor. Bunlar, seks ticaretinin ve işçilerin mesleklerini saran kültürel anlatıların kurtarma ve rehabilitasyon önerilerinin sonuçlarının; seks işçiliği şiddetin etkisinin; ve gündelik hayatta gördükleri şiddetle nasıl müzakere ettiklerinin çerçevesini çizmekten oluşuyor. Makale, seks ticareti gibi yüksek oranda cinsiyetçiliğin olduğu iş kolunda çalışan, seks işçileri gibi yüksek oranda marjinalize edilmiş toplulukların kriminalizasyon, damgalama ve şiddet gibi engellerle nasıl başa çıktıklarını ve aştıklarını gösteriyor. Aynı zamanda bu makale, seks işçilerini kendi çalışmalarının merkezi haline getiriyor, geleneksel olarak sessiz kalmışların sesi oluyor, ve kendi gerçekliklerinin iletişimsel inşası nasıl kurduklarını inceliyor. Seks işçilerinin ifadelerinin, ana akım medya ve kültürel anlatılar içerisinde, kimlik inşasını ve mesleki müzakerelerini nasıl etkilediklerini inceliyor.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2021 Satarupa Dasgupta
Bu çalışma Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License ile lisanslanmıştır.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'ne yayımlanması için değerlendirilmek üzere gönderilen makaleler, daha önce herhangi bir ortamda yayınlanmamış veya herhangi bir yayın ortamına yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
Makalelerin yayıma kabul edilmesi durumunda ticari amaç da dahil olmak üzere ve aynı lisansı kullanılmak şartıyla, çalışmanın başka çalışmalarla birleştirilmesi, çalışmanın üzerine yeni bir çalışma yapılması ya da farklı düzenlemeler yapılmasına izin verilir.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'nde yayınlanan çalışmaların telif hakları yazarına aittir. Yazarlar çalışmalarını çoğaltmak ve yaymakta özgürdür.