Shunji Iwai’ın “Swallowtail Butterfly” Filmi Üzerinden Kadın Mülteci ve Azınlık Temsilinin İncelenmesi
DOI:
https://doi.org/10.47613/reflektif.2023.93Anahtar Kelimeler:
Japon çalışmaları, kadın mülteci ve azınlık temsili, furusato, kentsel mekanda kadınlar, anne-fahişe ikilemiÖzet
Bu makale, Swallowtail Butterfly (Shunji Iwai, 1996) filmi bağlamında kadın mülteci ve azınlık temsilini çok-disiplinli bir açıdan incelemektedir. Filmin furusato veya dil bariyerleri gibi yerli/yabancı temasını ilgilendiren konularıyla başlayan makale, ardından filmin kadın hikayelerini feminist teori ile incelemektedir. Dolayısıyla bu makale, küreselleşmenin hızla yaşandığı günümüzde, çoklu açılardan filmin güncel bir perspektifle kapsamlı bir analizini sunmayı amaçlamaktadır.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2023 Pelin Çılgın
Bu çalışma Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License ile lisanslanmıştır.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'ne yayımlanması için değerlendirilmek üzere gönderilen makaleler, daha önce herhangi bir ortamda yayınlanmamış veya herhangi bir yayın ortamına yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
Makalelerin yayıma kabul edilmesi durumunda ticari amaç da dahil olmak üzere ve aynı lisansı kullanılmak şartıyla, çalışmanın başka çalışmalarla birleştirilmesi, çalışmanın üzerine yeni bir çalışma yapılması ya da farklı düzenlemeler yapılmasına izin verilir.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'nde yayınlanan çalışmaların telif hakları yazarına aittir. Yazarlar çalışmalarını çoğaltmak ve yaymakta özgürdür.