Soru Cevap: Coğrafya Kader midir? - Sağsöz, Ozan (REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, 2021)
Bir önceki sayımızda yayınlanan makalelerin yanı sıra farklı disiplinlerden akademisyenler toplumsal cinsiyet ve şiddet konusunda kendi çalışmaları açısından bir dizi soruyu cevaplandırmışlardı. Bu yaklaşımın ele alınan konuyu somut bir bağlama oturtmak, tartışma zeminini genişletmek ve bazı noktaları doğrudan ele almak için faydalı olduğu düşünüyoruz. Biz de bu sayının konusu olan “coğrafya kader midir?” sorusunun farklı veçhelerini İbn Haldun üzerine çalışmış olan Ozan Sağsöz’e sorduk.