Kimlik Durumu: Karışık! Netflix Türkiye, Küreyerelleşme ve Reklam - Kaptan, Yeşim (REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, 2025)
Bu makale Netflix Türkiye’nin yerel reklam kampanyalarına odaklanarak Netflix tarafından kullanılan yerelleştirme stratejilerini incelemektedir. Netflix Türkiye ile ilişkili yanmetinlerin analizi yoluyla, Netflix'in yerel reklamlarının küresel, yerel ve ulusal bağlamların kesişiminde gezinirken küyerelleşme ilkelerini etkili bir şekilde kullandığını ortaya koymaktadır. Netflix, reklam çalışmalarındaki stratejik uyarlamaları yerelliğin yeniden üretilmesine ve Netflix markasının küreyerel kimliğinin yeniden keşfedilmesine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Netflix Türkiye tarafından üretilen çevrimiçi reklamların analizi, küresel bir şirketin pazar payını genişletmek ve yayıncılık hizmeti sektöründe ekonomik bir avantaj elde etmek için küyerelleşmeden nasıl yararlandığına dair önemli bilgiler sunmaktadır.