Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele: Kamu Politikası Süreç Analizi - Dalkılıç, Rabia Asya (REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, 2021)
Kadına yönelik şiddeti konu alan bu çalışmada şiddetle mücadele anlamında yapılan kamu politikaları analizi süreçsel olarak incelenecektir. Kadına yönelik şiddet olgusunun gündeme gelişi, kamu politikalarına konu oluşu, politikaların hangi dönüşümlerden geçtiği, değerlendirilmesi yapılmaya çalışılacaktır. Konuyla ilgili yazın daha çok kadına yönelik şiddet biçimleri, nedenleri ve etkilerine odaklanmaktadır. Bu bağlamda derinlemesine yapılan kamu politikası süreç analizi bulunmamaktadır. Çalışma, bütünsel bir yaklaşımla literatüre bu konuda katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu hedefle kadına yönelik şiddetle mücadele adına politika üretici aktörlerin şiddetin hangi boyutlarında, ne koşullarda, hangi yöntemlerle politika oluşturduğu sorularına cevap verici biçimde kamu politikası süreç analizi ortaya koyulacaktır.