Web of Science’da Dizinlenen Türkiye Merkezli Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Dergilerinin Bibliyometrik Analizi - Karaoğlu Can, Merve; Varış Husar, Sıla Ceren (REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, 2025)
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılı olarak okunan araştırma-geliştirme-yayımlama-yayma faaliyetleri uluslararasılaşmanın ve akademik kalitenin bir göstergesi sayılmaktadır. Günümüzde bilimsel yayınların niteliğini ölçme aracı haline gelmiş olan atıf dizini veri tabanları da, yükseköğretim kurumlarında akademik atama-yükseltme değerlendirmeleri için önemli bir yere sahiptir. Bu veri tabanlarında taranan dergilerde yayın yapmayı planlayan araştırmacılar için yol gösterici olmayı amaçlayan çalışma; Türkiye’deki doçentlik başvurularında getirdiği yüksek puanlar sebebiyle en prestijli atıf dizini olarak algılanan Web of Science’ta taranan Türkiye merkezli Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı ile ilişkili dergilere odaklanmaktadır.