(untitled) (REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, 2021)
Reflektif Dergisi olarak kendi akademik çalışmalarımız üzerine düşünebileceğimiz bir alan açmayı önemsiyoruz. Bu sayıda toplumsal cinsiyet ve şiddet ilişkisinin farklı disiplinlerde nasıl kavramsallaştırıldığı ve tartışıldığı, nasıl dönüştüğünü ve kendi deneyimlerimiz ile nasıl ilişkilendirdiğimiz soruları üzerine düşünelim istedik. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin farklı alanlarda nasıl tartışıldığını ve Türkiye’nin bu sözleşmeden çekilme ihtimalinin tartışmaya açılması konusundaki düşünceleri de biraraya getirelim istedik. Sosyal psikoloji alanından Melek Göregenli, erkeklik çalışmalarına odaklanan sosyolog Cenk Özbay, eleştirel iktisatçı Yelda Yücel ve iletişim ve medya alanından Nilüfer Timisi’den bu sorulara gelen cevapları bir araya getirdik.